Soutěž v Riva del Garda

Ve dnech 11. - 16. října 2019 jsme se zúčastnili sborové soutěže a festivalu In... Canto sul Garda, která se konala ve městech Riva del Garda a Arco. Svůj pobyt v Itálii jsme zahájili krátkou zastávkou v krásném historickém severoitalském městě Trento. Po této pauze jsme pokračovali do nedalekého Riva del Garda, kde nás čekala registrace, ubytování a zahajovací večerní koncert v zajímavém moderním kostele San Giuseppe. Zahájení jsme se aktivně nezúčastnili, ale zato jsme měli možnost poslechnout si zástupce několika kategorií.

V neděli 12. října už probíhala soutěž v bývalém habsburském paláci Casinò ve městě Arco. Naše kategorie ženských sborů přišla na řadu odpoledne, a tak jsme kromě akustické zkoušky mohli poznat i malebné městečko. Někteří se vypravili i na dominantu města - hrad Arco. Po soutěži, během které jsme přednesli skladby G. Verdiho Laudi alla Vergine Maria, P. I. Čajkovského Bez pory da bez vremeni, P. Koronthályho Magnificat a Z. Lukáše Věneček, následovala opět krátká pauza a den pro nás vyvrcholil přátelským koncertem, na kterém jsme vystoupili spolu se švédským sborem Riddarholmens Kammarchör, norským sborem Trønderkor a brazilským sborem Boca que Usa. Ani jsme netušili, že se v tomto uskupení, kromě norského sboru, setkáme opět v zápolení o hlavní cenu Grand Prix.

V pondělí pokračovala soutěž v dalších kategoriích. My jsme měli volný den a tak jsme se rozhodli strávit ho v krásné přírodě v okolí jezera Garda. Cílem našeho výletu se stalo středověké městečko Canale di Tenno, nedaleké jezero Lago di Tenno a, po krátkém ale dobrodružném přejezdu do vedlejšího údolí, i jezero Lago di Ledro, kde jsme strávili zbytek dne. Večer jsme se dověděli, že soutěž pro nás nekončí a jsme přizváni do klání o Grand Prix.

Úterní den jsme věnovali individuální prohlídce městečka Riva del Garda a odpočinku před náročným večerem. Soutěže o Grand Prix se zúčastnilo 7 sborů z devíti zemí a bylo opravdu co poslouchat. FKPS se představilo programem ryze národních autorů Z. Lukáše Gaudete et exultate a O. Máchy Hoj, hura, hoj. Zlatým hřebem večera bylo slavnostní vyhlášení vítězů kategorií a vyhlášení vítěze Grand Prix. Kategorii ženských sborů vyhrálo FKPS se ziskem 26,85 bodů z možných 30 a odneslo si navíc Zvláštní cenu pro nejlepšího dirigenta soutěže a na závěr i Grand Prix! Výsledky soutěže

Vytisknout stránku
Datum a čas tisku: 19.03.2024 04:03:02
Titulek: Soutěž v Riva del Garda | FKPS.cz
Zdroj: /cz/fotogalerie/2019/soutez-v-riva-del-garda.html
KONTAKT

FOERSTROVO KOMORNÍ PĚVECKÉ SDRUŽENÍ

Sídlo sdružení a fakturační adresa

Rostovská 127/11, 101 00, Praha 10

IČO: 003 129 75

Bankovní spojení: FIO Banka č.ú. 2701312030 / 2010

Reg. MV ČR dne 28. 11. 1990

pod č.j. VSP/1-3347/90-R

Telefon: +420 602 228 545
E-mail: fkps@fkps.cz
Tyto webové stránky využívají cookies. Setrváním na těchto webových stránkách souhlasíte s jejich využíváním. Více zjistíte zde.